Bahada – hyökkäyslyönti takalasin kautta

Bahada on hieman harvinaisempi lyönti, mutta erittäin tehokas ase verkolle nousevia pelaajia vastaan. Lyönnissä käytetään hyödyksi kentän päädyssä olevaa lasiseinää ja lyönti isketään vastustajan korkean lobbyn laskeuduttua kenttään. Bahada mahdollistaa hyökkäyksen takakentältä. Aloittelevien pelaajien pelissä on tyypillistä, että kun vastustajat ottavat verkon haltuun korkealla lobbylla, puolustavat pelaajat kipittävät taakse ja vastaavat lyöntiin omalla lobbyllaan, jonka jälkeen kipittävät takaisin verkolle. Tästä syntyy tilanne, jossa molemmat osapuolet lyövät korkeaa kaaripalloa ja tilanne toistuu jatkuvana looppina, kunnes jompi kumpi pareista mokaa lobbyn lyömällä sen liian lyhyeksi ja tilanne purkautuu. Bahadan avulla voit rikkoa pelin temmon äkillisesti ja hyökätä suoraan verkkopelaajia vastaan.

Lyöntitekniikka

  • Kun näet vastustajan lyövän korkean lobbyn, liiku nopeasti kohti takakenttää.

  • Lähestyessäsi takalasia, käännä vasen kylkesi (oikeakätiset) kohti verkkoa ja nosta mailasi ylös taakse.

  • Liiku putoavan pallon lähelle niin, että pallo pomppaa edessäsi ja kimpoaa lasiin. Lasista kimpoamisen jälkeen lyö palloa jäykällä ranteella, ikään kuin löisit Bandejaa. Varmuuden kasvaessa, voit lisätä voimaa lyöntiin käyttämällä enemmän rannetta.

  • Pidä osumakohta omien silmiesi tasolla, saata lyönnin swingi loppuun rennosti painonsiirron mukana.

  • Tähtää lyönti aluksi keskelle, juuri ja juuri verkon yläpuolelle. Käytä voimaa niin, että pallo pomppaa vastapuolen takalasista maksimissaan metrin. Näin vastustajasi eivät pysty hakemaan sitä, jos onnistut lyömään heidän ohitseen. Taitojesi kehittyessä voit alkaa sijoittamaan Bahadaa myös etukulmiin, sivuverkon juureen.

Lyönnin tavoite

Bahadan tarkoitus on laittaa verkkopelaajille jauhot suuhun ja saada heidät puolustuskannalle. Tällä aggressiivisella lyönnillä muutetaan rauhallisen pallon rytmi nopeaksi ja pyritään kääntämään hyökkäysasetelma toisin päin. Bahadan voi lyödä myös rauhallisena sijoituksena sivuverkon juureen, mutta se vaatii enemmän taitoa ja tarkkuutta kuin keskelle kohdistettu kovempi lyönti. Bahadasta seuraa yleensä kolme erilaista tilannetta: 1) Vastustaja blokkaa lyönnin puolustavalla volleylla, josta seuraa sinulle helppo pallo korkealla pompulla. Voit lobata vastustajan yli tai lyödä chiquitan ja nousta verkolle. 2) Vastustaja lyö pallon verkkoon ja häviää pisteen 3) vastustaja kaivaa sijoitetun Bahadan kentän reunasta ja on joutunut huonoon positioon. Sinulle aukeaa iso aukko, johon voit hyökätä esim. volleylla tai slice-lyönnillä.

Jesse osaa Bahadan.
Bahada hidastettuna

Lopuksi

Kun Bahadan tekniikka alkaa sujumaan jäykällä ranteella, voit lisätä lyöntiin kierrettä ja voimaa ranteen avulla. Mausta lyöntiä hieman suuremmalla backswingillä ja raa’alla voimalla, niin lyönti muuttuu huomattavasti kettumaisemmaksi. Kun onnistut vispaamaan palloon ala- tai sivukierrettä, volleylla vastaaminen vaikeutuu ja vastustajasi alkavat toivomaan, että löisit kiltisti taas lobbeja heille, niinkuin aina ennenkin.