Volley kämmenpuolelta

Volley on Padelin tärkein lyönti. Padelissa pisteet voitetaan useimmiten verkolta ja laadukas verkkopeli edellyttää onnistuneita volley-lyöntejä. Etenkin B-ruudun (vasemman kenttäpuoliskon) pelaajan on hyvä hallita volley hyvin, koska keskelle lyödyt pallot ovat verkolla hänen heiniään. Volley on siis lyönti, jossa palloa lyödään suoraan ilmasta. Volleyssä palloa pyritään “leikkaamaan” mailalla ja aiheuttamaan voimakas alakierre. Tällöin pallo pysyy matalana jopa lasipompun jälkeen ja vastustajien pelaaminen on vaikeaa. Volleyn voi lyödä myös puolustavasti “blokkina”. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun vastustajat lyövät palloa kovaa takakentältä. Emme ehdi reagoimaan nopeasti ja kohti tulevaan palloon, joten usein tuloksena blokkimainen volley, jossa maila viedään vain pallon eteen ilman sen suurempaa back-swingiä. Jippo hyvään volleyhyn onkin ennakointi ja hartioiden kääntö sekä painonsiirto aikaisessa vaiheessa voiman tuottamiseksi. Volley vaatii hyvää pallosilmää ja paljon toistoa, ennen kuin se alkaa sujumaan. Myös vastustajien pelityyli vaikuttaa paljon siihen, minkälaisia volley-lyöntejä pystyt lyömään. Löysemmät pallot antavat sinulle hyviä volleyiskun paikkoja, kun taas kovaa lyöviä vastaan on hyvä tyytyä blokkailemaan.

Shoppaa parhaimmat kamat Padel Marketista

  • Parhaat Padelbrändit
  • Laaja valikoima
  • Paljon alennuskampanjoita ja tarjouksia
  • Tuotteiden nopea postitus Suomeen
  • Toimitus omasta varastosta
  • Padeltieto.fi suosittelee

Lyöntitekniikka

  • Olet verkolla. Tulkitse vastustajan asentoa ja sijaintia. Arvioi suuntautuuko hänen lyöntinsä kämmen vai rystypuolellesi.

  • Pidä katse pallossa. Kun vastustajasi lyönti suuntautuu kämmenpuolellesi, käännä ensiksi hartialinjaasi n. 45 astetta oikeallepitäen mailaasi neutraalissa valmiusasennossa.

  • Vie mailasi oikealle puolellesi, tee lyhyt back-swingi koukistamalla ja nostamalla hieman mailakättäsi ylös mailan kärjen osoittaessa kattoon.

  • Tässä vaiheessa alkaa painonsiirto neutraalista asennosta. Vasen jalkasi ottaa askeleen etuoikealle hartialinjan ja napasi osoittaamaan suuntaan.

  • Lyönti ja askel tapahtuvat melkein samanaikaisesti. Lyönnissä on tärkeää aluksi harjoitella osumaa ja tarkkuutta. Pidä myös ranteesi jäykkänä. Keskity paljon slice-liikkeeseen vasta myöhemmin. Saatto kannattaa aluksi tehdä eteenpäin. Volley on tällöin flatimpi, mutta siihen tulee hyvin voimaa. Kun saat osumatarkkuutesi kuntoon, voit alkaa pidentää lyönnin swingiä ja hakea ranteesta lisäpaukuja lyöntiin.

Lyönnin tavoite

Volleyn tavoitteena on saada etulyöntiasema pisteessä tai voittaa piste. Siksi ne suunnataan keskelle ja kulmiin ja pyritään pitämään matalana. Volleylla myös rakennetaan pistettä niin, että vastustaja joutuu lyömään heikon lyönnin, josta päästään rankaisemaan. Volleyssa ei kannata olla liian kiltti vaan siinä pitää antaa mennä. Jos lyöt liian löysää, korkean pompun volleytä, vastustajan on helppo lobata ylitsesi. Sitten voitkin heittää hyvästi verkkopelillesi ja miettiä, miksi olet taas takakentällä ja vastustajat verkolla. Verkolla volleyt antamat myös mahdollisuuden tarkkoihin kulmasijoituksiin. Näissä voi lyödä hiljempaa, jotta virhemarginaali ei olisi niin suuri ja pallo kuolisi kunnolla kulmaan.

Jesse näyttää, miten kämmen volley lyödään.
Kämmen volley hidastettuna

Lyöntitekniikka

Volley kämmenpuolelta on Padelissa haastava lyönti. Aluksi kannattaa harjoitella osumaa, sitten voimantuotantoa ja slicea.Ranteenkäyttö alkaa myöhemmässä vaiheessa lisämaustetta ja paukkua lyöntiin. Ei kannata omaksua kuitenkaan rannevispausta liian aikaisin, sillä tekniikka saattaa helposti hajota ja pallot lennellä seinille tai verkkoon. Padelissa kannattaa suosia virheiden välttämistä, hyvää tekniikkaa ja varmuutta. Tämä voi tuntua hieman tylsältä, mutta siten pelaajan kehittyy parhaiten. Voimaa on helppoa lisätä lyönteihin, kun tekniikka alkaa sujumaan.