Mailalaukut

Laadukas mailalaukku pitää välineesi kunnossa ja helpottaa varusteiden kanssa liikkumista.

Miten valita sopiva mailalaukku padeliin?

Hyvän Padellaukkuun/mailakassiin kannattaa investoida, mikäli lajia harrastaa aktiivisesti. Tämä investointi maksaa helposti itsensä takaisin niin käyttömukavuuden kuin välineiden kunnon ylläpidon osalta. Keskeistä mailakassin valinnassa ovat seuraavat seikat:

  • Kuinka monta mailaa minulla on kuljetettavana?
  • Kuinka paljon tilaa tarvitsen vaatteille, kengille, palloille, kameralle, jääpusseille, juomapulloille, lämmittelytarvikkeille jne.?
  • Hartioiden leveys. Laukkujen olkahihnojen sijoittelu vaihtelee hyvin paljon. Selkäänsovittaminen kannattaa aina,
  • Kuljetko hallille pyörällä, kävellen, julkisilla vai autolla?

Hyvän padelmailalaukun ominaisuudet

Erillinen kenkäpussi

Kengät tulisi aina säilyttää omassa ilmastoidussa pussissa kuljetuksen ajan. Kenkäpussissa tulisi olla ilmastointiaukot, jotta pussi hengittää ja kosteat pelikengät eivät pääse homehtumaan pahasti, vaikka pääsisivätkin unohtumaan pussiin pelin jälkeen.

padellaukku

Mailojen säilytystasku ja osasto vaatteille

Mailojen säilytystaskuun tulisi mahtua ainakin kaksi padelmailaa. Säilytysosan tulisi olla täysin erillinen lämpö- ja kosteussuojattu tasku. Näin mailojen pinta ei naarmuunnu, eikä mailojen sisältämä “foam ydin” altistu niin herkästi lämmön ja kosteuden vaihteluille. Mailat pysyvät pelikunnossa pidempään. Isompi osasto vaatteille ja tarvikkeille on tietenkin must padellaukussa. Laukun vesitiiviys on plussaa, mikäli pyöräilet paljon hallille.

padel_mailalaukku

Parhaat mailakassit ovat reppuja

Reppumainen mailakassi on paras. Sen kanssa on helppo liikkua ja ne ovat tilavia. Padellaukun kokoa miettiessäsi huomioi oma kokosi. Iso heppu -> iso reppu; pieni heppu -> pieni reppu. Pienemmän laukun kanssa on helpompi pyöräillä ja liikkua. Harvoin tarvitset massiivista tennislaukun kokoista reppua selkääsi. Huomioi myös istuvuus hartioissa. Jos sinulla on kapeat hartiat, voivat jotkut laukut luiskahtaa helposti selästä. Testaa laukkua täyttämällä hieman vaateosastoa, niin huomaat nopeasti onko laukku sinulle sopiva.

Tilaa mailalaukku Padel Marketista

  • Parhaat Padelbrändit
  • Laaja valikoima
  • Paljon alennuskampanjoita ja tarjouksia
  • Tuotteiden nopea postitus Suomeen
  • Padeltieto.fi suosittelee

Käyttöikä ja hinta

Mailalaukut ovat hyvin kestäviä ja niitä voi helposti käyttää jopa 5-10 vuotta. Hinnat pyörivät 50-150 euron välillä. Laadukas laukku on hyvä investointi, siirtyminen hallille ja tavaroiden kuljettaminen helpottuu huomattavasti. Pienet taskut ja vetoketjut hajoavat ensimmäisinä, mutta nämä on yleensä helppo ja halpa korjata esimerkiksi paikallisella suutarilla.