Padelkengät

Padelkentän alusta on huokoinen, hiekkainen ja siksi joskus myös hieman liukas. Kentän kunto ja liukkaus riippuvat maton iästä, levitetystä hiekan määrästä sekä kuinka usein kenttää harjataan. Kun pelailin Padelia alkuaikoina sileitä futsal-kenkiä käyttäen, tuli kentällä luisteltua kuin Kira Korpi. Hienoista luisuista huolimatta siirryin nopeasti käyttämään vanhoja tenniksen massakenkiäni, jotka soveltuvat paremman puutteessa Padel-kengiksi. Ihmettelen etten rikkonut nilkkojani.

Tyypillinen padelkenkä

Kenkä yleisesti

Tukeva rakenne, mutta kevyt. Nykyisin kenkien sisäosa muistuttaa sukkia. Uusien padelkenkien suunnittelussa ollaan otettu selkeästi inspiraatiota sniikkereistä.

padelkenkä

Kengän pohjakuviointi

Pohja on suunniteltu padelille omianisiin liikkeisiin. Useissa padelkengissä pohjan kuviointi muistuttaa kalanruotoa. Välipohjamateriaali on usein iskunvaimennettu sekä joustava, joten se sopii loistavasti ponnistuksiin sekä nopeisiin painopisteen vaihteiluihin.

padelkenkä_pohja

Kengän kanta

Kengän kantaa on usein vahvistettu. Sisältä löytyy kannan vakauttaja sekä useinmyös elastaanisukkua, jotka auttavat jalkaa pysymään paikallaan.

padelkenkä

Padelkengät Padel Marketista

  • Laaja valikoima: Bull Padel, Babolat, Nox, Head…
  • Paljon alennuskampanjoita ja tarjouksia
  • Tuotteiden nopea postitus Suomeen
  • Toimitus omasta varastosta
  • Padeltieto.fi suosittelee

Padelkenkien ominaisuudet

Padelkengät ovat suunniteltu niin, että ne tuottavat kenttäalustaan vasten paljon kitkaa. Tuoreet kengät tarraavat kenttään niin hyvin, että pelaajan on helppo stabiloida oma lyöntiasentonsa pallon lähestyessä. Niiden pohja on suunniteltu padelille ominaisiin liikkeisiin ja painonsiirtoihin. Kengän rotaatioalueet mahdollistavat kevyemmät ja nopeat liikkeet kentällä.

Kenkien rakenne

Padelkengät ovat pohjiltaan paksut ja pohjien kuviointi on voimakas kitkan tuottamista varten. Hyvät kengät ovat myös kevyet, jotta pelaaja kykenee nopeisiin suunnan vaihtoihin ja sprintteihin kentällä. Voimakas nilkan, kantapään sekä varpaiden tuki ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. Nämä ehkäisevät nivelten, nivelsiteiden liiallista rasistusta. Siksi kenkiä on usein vahvistettu sekä kantapäästä että kärjestä erillisillä kumikerroksilla. Myös kengänpohjan päkiäosaa on yleensä kohotettu ja vahvistettu, jotta esimerkiksi kulmapalloissa kääntyminen olisi helpompaa ja trophy-asento iskulyönneissä olisi vakaampi.

Käyttöikä ja hinta

Kengät kestävät aktiivipelikäytössä n. 2 vuotta keskimäärin. Sitten kengät kannattaa jo vaihtaa. Käyttöikää voi pidentää lisäämällä esimerkiksi geelipohjalliset kenkään. Myös merkkien välillä on eroja. Adidas ja Bullpadel myyvät vartavasten Padeliin suunniteltuja kenkiä. Hintalappu pyörii 80-200 euron välissä.