Padelpallot

Padelpallojen laaduissa on eroja. Huomaat sen kyllä kun vaihdata brändejä ja kokeilet. Toiset merkit tussahtavat löysäksi varsin nopeasti ja toiset pysyvät kimmoisampina pidempään. Myös sää ja lämpötila vaikuttavat merkittävästi padelpallon käyttäytymiseen kentällä.

Padelpallojen ja tennispallojen ero

Padel- ja tennispallot eroavat toisistaan, vaikka näyttävätkin aika lailla samoilta. Rakenteellisestikin ne ovat hyvin samanlaisia. Keskeisin ero tennis- ja padelpallojen välillä on niiden sisältämä paine. Padelpallon maksimipaine on 0,76 bar ja tennispallon 0,96 bar. Padelpallot ovat siis hieman löysempiä, eivätkä pomppaa niin korkealle. Padelpallon halkaisija on myös joitakin millejä pienempi. Tennispallot ovat liian kimmoisia Padel-käyttöön. Ne kimpoilisivat liikaa lasista ja pelin rytmi olisi liian nopea ammattilaisille. Jos kuitenkin pelaat tennispalloilla, valitse jo muutamaan kertaan pelatut, sillä niiden paine on ehtinyt laskea ja peli on silloin helpompaa.

Yksi kenttä, kolme palloa

Jos et halua näyttää amatööriltä, älä vie Padel-kentälle enempää kuin kolmea palloa. Niillä pärjää vallan mainiosti. Et halua, että pienellä kentällä pallot pyörivät jaloissa tai verkon tuntumassa. Pallot kentällä ovat turvallisuusriski, sillä niiihin on hyvin helppo liukastua. Tenniksessä käytetään tyypillisesti neljää palloa per kenttä, padelissa kolmea. Pelaa aina samanmerkkisillä ja samanikäisillä palloilla. On hyvin kiusallista pelata palloilla, joissa on eri paineet.

Padepallojen käyttöikä ja hintahaitari

Kuinka kauan Padelpalloilla voi pelata? Toisin kuin voisi kuvitella, pelikerrat eivät vaikuta niin paljoa pallojen käyttöikään. Paine vähenee pallojen sisällä lähinnä ajan myötä. Toki pallot mätkitään pelin alussa hieman pehmeämmiksi. Normipelikäytössä (2-3krt viikko) pallot kestävät n. 3viikkoa. Tämän jälkeen niistä kannattaa luopua, sillä pomppu alkaa jäädä liian matalaksi. Yhden kolmen pallon tuubin hinta on n. 5-9 euroa. Tilaamalla isoja pallosettejä kaveriporukalla voi säästää hyvin rahaa.

Parhaat padelpallot

Mitkä ovat parhaita Padelpalloja? Suomessa padelpalloista laadukkaimpiin ovat valikoituneet Head pro, Head pro S, Tretorn, Bullpadel sekä Wilson x3 speed. Niissä on sopivat paineet, kimmoisuus ja pomppu on terhakas ja luonnollinen. Ne kestävät myös hyvin usean pelikerran ja kovempaakin mäiskettä. Erityismaininnan saa Tretorn, jonka pomppu pysyy virkeänä pitkään.

Pallosetillä säästää rahaa

Pelaatteko vakioporukalla useita kertoja viikossa? Oletko se, joka joutuu aina maksamaan pallot, tai hankkimaan ne kun muut eivät ole sitä tehneet? Oletko pallonirso? Siinä tapauksessa suosittelen, että hankitte porukalla pallosetin, mikä sisältää 24-48 tuubia parhaita palloja. Tällä säästää rahaa ja aikaa, eikä palloista tarvitse koskaan murehtia tai valittaa. Pallot säilyvät isoissakin erissä hyvin, sillä pallopurkit on aina paineistettu.

Head Pro S ja Head Pro ovat varmoja valintoja

Vakioporukalle sopivia pallosettejä ovat Head Pro S ja Head Pro. Head Pro S on suosittu kisapallo esimerkiksi Padel Clubin järjestämissä kisaotteluissa. Se on hieman kalliimpi kuin Head Pro. Pallo muistuttaa Tretornia ja on pitkäikäinen. Edullisempi vaihtoehto on Head Pro, jota saa myös 24 tuubin tukkuerissä. Se tarjoaa pehmeämmän osumatuntuman palloon ja pomppu ei ole niin kimmoisa kuin S-versiossa. Tarkista saatavuus ja ajantasaiset hinnat Padelmarketista. Pallosettejejä saa usein hyvillä alennuksilla ulkomaisista verkkokaupoista kotiovelle kuljetettuna.

Padeltieto suosittelee!

head pro s 24 balls box
head pro pallolaatikko

Padepallojen käyttöikää voi pidentää painesäiliöllä

Padelpallojen käyttöikää voi pidentää jopa muutamalla viikolla. Siihen tarvitaan erillinen painesäiliö, jossa pallosettiä säilytetään. Pallosta ei vapaudu niin paljoa painetta ja ne pysyvät kimmoisampina. Jos pelaat paljon, painesäiliö kannattaa hankkia. Tällä säästää merkittävästi rahaa ja luontoa, eikä tarvitse olla jatkuvasti heittämässä palloja roskiin.

Padelmarketista tilattava ja kuvassa oleva Bull Padel Pascal Box on painesäiliö padel- ja tennispallojen säilytykseen. Tätä tuotetta voi olla vaikeasti löydettävissä tavallisista urheilukaupoista. Padel Market tarjoaa kaikki padelin oheistarvikkeet ja suosittelenkin tilaamaan tämän sieltä.

Miten painesäiliö toimii?

Laita pallot painesäiliöön ja sulje kansi huolellisesti. Pumppaa käsipumpulla ilmaa sisään venttiilistä, kunnes indikaattori näyttää vihreää. Saat poistettua pallot painesäiliöstä avaamalla venttiilin ja purkamalla paineen, jonka jälkeen kannen voi avata.

Bull Padel Pascal Box sisältää

  • Säiliön kolmelle padel- tai tennispalloille
  • Käsipumpun
  • Painemittari ja turvaventtiili

Parhaimmat pallodiilit Padel Marketista

  • Laadukkaita padelpalloja edullisin hinnoin
  • Tilaa jopa 24 pallotuubin laatikot alennettuun hintaan
  • Tuotteiden nopea postitus Suomeen
  • Padeltieto.fi suosittelee