Näin voitat enemmän pisteitä padelissa

Padel on nopeatempoinen peli, joka vaatii hyvää tekniikkaa, taktiikkaa, vuoropuhelua ja fyysistä kuntoa. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua voittamaan enemmän pisteitä padelissa

  • Pelaa aggressiivisemmin verkolla: Hyökkäävällä pelityylillä voit hallita peliä ja pakottaa vastustajasi virheisiin. Panosta erilaisiin lyönteihin kuten volley keskelle kovemmalla slice kierteellä, top spin overhead sivuverkkoon, löysä bandeja keskelle ja kulmiin. Näillä lyönneillä teet vastustajan pelistä vaikeaa.

  • Sijoitu aina oikein. Oikea sijoittuminen on erittäin tärkeää padelissa. Pidä katse pallossa, arvioi minne se seuraavaksi menee. Voit myös ennakoida vastustajan pelityylistä, mitä lyöntejä on tulossa ja sen perusteella ottaa muutaman askeleen etuajassa. Vältä “no man’s land” aluetta, pysyttele joko takana tai verkon kakkostolpalla. Hyvälaatuisten matalien lyöntien jälkeen voit ottaa pari askelta eteen ja yllättää vastustajasi useammin.

  • Keskity syöttöön. Padelin syöttö on erittäin tärkeä lyönti ja usein aliarvioitu amatööripeleissä. Pyri syöttämään tarpeeksi  syvälle, jotta vastustajasi eivät saa laadukasta palautusta. Valitse useammin ykkössyötöksi hidas syöttö lasiin. Saat enemmän aikaa nousta verkolle ja helpomman 1st volleyn.

  • Ole kärsivällinen. Padelissa ei tarvitse voittaa pisteitä nopeasti. Ei edes verkolla. Joskus on parempi pelata puolustavaa peliä ja odottaa vastustajan virhettä. Jos vastustajasi on väsynyt, pelaa pidempiä palloja ja väsytä häntä lisää. Älä pelkää takakentällä puolustamista. Odota laadukasta lobby tai chiquita-paikkaa ja käytä se hyväksesi, mene verkolle ja hoida piste kotiin.

  • Kommunikoi kumppanisi kanssa enemmän. Padelissa kommunikaatio on tärkeää, jotta voitte toimia yhdessä paremmin. Keskustele kumppanisi kanssa strategioista ja sijoittumisesta pelin aikana ja pelin ulkopuolella. Sopikaa yhteinen kieli tai äänet, joilla kommunikoitte.

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä, joilla voit voittaa enemmän pisteitä padelissa. Muista kuitenkin, että padelin kuuluu olla myös hauskaa ja nautinnollista, joten älä unohda nauttia pelistä.