Padelin kämmenlyönti

Padelissa kämmenlyönti lyödään takakentältä, kun puolustaudutaan verkkopelaajia vastaan. Lyönnin back-swing on lyhyt ja lyönnin saatto tehdään vartalon eteen. Tärkeää on kääntää vasen kylki (oikeakätisillä) verkkoa kohti hyvissä ajoin. Näin varmistetaan puhdas osuma ja oikea-aikainen painonsiirto eteen.

Kämmenlyönnin tavoitteena ei ole runtata palloa täysillä pelaajaa päin. Takakentältä yleisestikään harvoin saadaan lyötyä läpilyöntejä, toisin kuin tenniksessä. Kämmenlyönti kannattaa pitää kevyenä ja rauhallisena. Voimakas kämmenlyönti käy helposti lyöjäänsä vastaan: verkkopelaajan täytyy vain blokata pallo asettamalla mailansa eteen, jolloin pallo kimpoaa takaisin lyöjälle, ja kämmenlyöjä onkin pulassa.

Lyöntitekniikka

  • Kun pallo lyödään oikealle puolellesi, käännä vasen kylkesi kohti verkkoa siirtämällä oikea jalkasi taakse

  • Vie maila lyhyesti taakse, älä kolauta sitä takalasiin

  • Katse koko ajan pallossa, lyö palloa pitäen maila vaaka-asennossa, osumakohta vasemman jalan polven edessä ja korkeudella

  • Jos pomppu on korkea, pidä myös osumakohta korkealla. Jos pomppu on matala, osumakohta matalalla.

  • Älä lyö palloon yläkierrettä ollessasi takakentällä. Padelin kämmenlyönti on flat eli kierteetön.

Lyönnin tavoite

Kämmenlyönnin tavoite on puolustautua verkkopelaajia vastaan ja neutralisoida vastustajan tiukimmat volleyt. Tavoite on olla tekemättä suurta virhettä ja olla lyömättä palloa pitkäksi tai verkkoon. Muista, ettet usein voita pistettä takakentän kämmenlyönnillä, ellei vastustaja tee virhettä verkolla. Tavoitteesi onkin palauttaa pallo takaisin ja odottaa hyökkäyslyöntipaikkaa lobbylle tai chiquitalle. Usein hiljainen ja kohtuullisen matala kämmenlyönti on verkkopelaajille hankalin: vastustaja joutuu osumaan palloon verkon alapuolelta, joka pehmentää lyöntiä.

Jesse näyttää, miten lyödään kämmenlyönti flattina.
Kämmenlyönti lasin kautta lyötynä

Lopuksi

Tärkeää kämmenlyönnissä on valmistautua lyöntiin aikaisin ja pitää katse tiukasti pallossa. Aikainen asennon muutos ja osumakohdan mukauttaminen pompun korkeuden mukaan on myös tärkeää. Takalasi tuo oman twistinsä lyöntiin liikkuessa. Kun lyöt kämmenlyöntiä lasin kautta, joudut välillä kaivamaan lyönnin todella alhaalta. Jousta polvista, jos etureitesi jännittyvät, tämä on yleensä hyvä merkki. Matalien lyöntien kaivamiseen täytyy tehdä töitä!